Ook voor het monteren en balanceren van uw motorbanden bent u bij ons aan het juiste adres. Wij monteren uw zelf gekochte banden en leveren daarnaast ook zelf alle maten, merken en types motorbanden.

Aan banden voor motoren worden zeer uiteenlopende eisen gesteld. U weet als motorrijder zelf het beste in te schatten wat voor motorband u de beste combinatie geeft van eigenschappen die voor uw gebruik belangrijk zijn. Wij leveren en monteren voor elke motor en alle omstandigheden eersteklas motorbanden, met veiligheid als belangrijkste criterium.

Inrijden van nieuwe banden

Bij iedere rit moeten de eerste kilometers met aangepaste snelheid gereden worden. Nieuwe banden hebben een gladde bovenlaag en moeten daar over een afstand van +/- 200 km met aangepaste rijwijze ingereden worden. 
Deze tijd heeft de band nodig om zich 100% aan de velg aan te passen en door opruwing van de bovenlaag de optimale grip te bereiken. Banden voor motoren ontvouwen hun prestaties vanaf een zekere bedrijfstemperatuur en je doet er goed aan deze eerst warm te rijden.

Banden repareren

Als een reparatie geoorloofd is, repareren wij alleen kleine gaten in het loopvlak met behulp van een prop. Het toepassen van een binnenband om een beschadigde tubeless band te repareren is niet toegestaan. In principe bevelen wij aan een beschadigde band te vervangen. Dit komt je veiligheid ten goede.

Deel deze pagina