Wat is een all-season band?

Een all-season band is een combinatie van zomer -en winterbanden in één. Deze banden worden ook wel all-weather of 4-seizoenenband genoemd. Dit gaat in de zomer ten koste van de slijtage, maar geven wel extra grip op nat wegdek. Bij winterse temperaturen verliest de all-season band geen grip, wat bij een zomerband wel het geval is.

All season banden zijn geen vervanger van winterbanden. All season banden zijn een combinatie van zomer -en winterbanden en kunnen hierdoor net niet tippen aan de essentiële eigenschappen van deze banden. Winterbanden hebben specifieke eigenschappen voor winterse omstandigheden, die zorgen voor extra grip en veiligheid in de winter. Op deze specifieke eigenschappen wordt door de diverse instanties dan ook uitvoerig getest om te kijken of de band veilig is in de winter of juist in de zomer en niet voor beide.

Buitenland

In Duitsland en de meeste andere zijn winterbanden en all-season banden toegestaan die een M+S symbool en eventueel een sneeuwvlok-symbool op de banden hebben staan. minimale profieldiepte is 4 mm in de winter. De wetgeving geldt voor alle motorvoertuigen, dus ook campers, bedrijfswagens, vrachtauto’s en motoren, Duitsland kent een vast boete beleid van €40,- en een punt. bij het ophouden van verkeer €80,- . 

Let Op: ben je betrokken bij een ongeval kunnen de duitsers je zware nalatigheid ten laste leggen en kunnen de boetes echt hoog oplopen, we hebben al boetes van €1500,- horen vallen.

Deel deze pagina